Ζωή μέσα από τις στάχτες

Ρεπορτάζ: Θωμάς Σίδερης

photo: http://www.elculture.gr/theater/kipos-stahtes-386926

Προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους μέσα από τις στάχτες. Ο Νέμπι και η Αντωνία μέχρι πρότινος ζούσαν στο σπίτι τους, στην Κοκκινιά. Μαζί τους έμενε και ο γιος της Αντωνίας, ένα 17χρονο αγόρι, από τον πρώτο της γάμο. Πριν από περίπου δέκα ημέρες το σπίτι τους καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά. Η Πυροσβεστική μιλά για πιθανό βραχυκύκλωμα. Οι ίδιοι φοβούνται μήπως η φωτιά ήταν αποτέλεσμα ρατσιστικής επίθεσης, επειδή ο Νέμπι είναι Τούρκος. Στην περιοχή της Νίκαιας είναι έντονη η παρουσία της Χρυσής Αυγής. Στην ευρύτερη συνοικία της Κοκκινιάς ζουν περισσότεροι από 30.000 μετανάστες.

Ο Νέμπι και η Αντωνία δεν έχουν χρήματα να επισκευάσουν το σπίτι τους, αφού και οι δύο παραμένουν άνεργοι σχεδόν ένα χρόνο. Απευθύνθηκαν στον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Ιωακειμίδη. Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη αναφέρει ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται, για να βοηθήσει τη οικογένεια.

Κοντά στο ζευγάρι βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το Κοινωνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης Πλατείας Συντάγματος, προσφέροντας εθελοντική εργασία. Για να μπορέσουν ο Νέμπι και η Αντωνία να ξαναφτιάξουν το σπίτι τους χρειάζονται άμεσα ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, σοβατζή, μπογιατζή, τεχνικό γυψοσανίδων, μαραγκό καθώς και ηλεκτρικές συσκευές όπως ψυγείο, κουζίνα κλπ. Αν κάποιοι αναγνώστες μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να στείλουν ένα mail στο fimotro και θα τους σταλούν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s