ΠΑΣΟΚ | Καταδίκη σε θάνατο διά αποκεφαλισμού

γράφει ο Γιώργος Τσιρίδης

Η χτεσινή συμφωνία Σαμαρά-Κουβέλη που επιτρέπει στη Δημαρ να μην ψηφίσει το μνημόνιο 3 αλλά να παραμείνει στην κυβέρνηση ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, ανοίγει επί τέλους τον δρόμο για την διάλυση του κυβερνητικού σχήματος και επανατοποθέτηση του ελληνικού προβλήματος στις σωστές του διαστάσεις.Τα 31,5 δισ που περιμένει ο Σαμαράς έχουν προορισμό κατά βάση τις Τράπεζες (και ολίγα για τους δανειστές) που θα κάνουν την ανακεφαλαιοποίηση η οποία συνίσταται σε κάτι χαρτιά (συμβόλαια) που απλά θα αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο. Δραχμή δεν θα πάει στην πραγματική οικονομία. Τα χρήματα που χρωστά το κράτος στους ιδιώτες δεν πρόκειται να εκταμιευτούν ποτέ ενώ οι χορηγήσεις των τραπεζών που εξαρτώνται από τις καταθέσεις και μόνον θα πέσουν όπως είναι φυσικό αφού η αγορά στερεύει ακόμα περισσότερο, η ιδιωτική κατανάλωση καταρρέει και τα όποια αποθέματα των Πολιτών όχι μόνο δεν θα αυξηθούν αλλά θα μειωθούν δραματικά.

Επομένως, με τον δρόμο αυτό της συγκυβέρνησης δεν οδηγούμαστε πουθενά, μόνο σε παραπάνω ύφεση και παραπάνω φτωχοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο φανερό όσο σήμερα ότι ο δρόμος αυτός είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ που υλοποιείται από ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ υπέρ κάποιων ΞΕΝΩΝ και κάποιων ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΟΠΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (χρηματοπιστωτικά, έχοντες αποθέματα σε ευρώ-δολάρια κλπ.). Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο φανερό όσο σήμερα ότι Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ δεν είναι παρά ΨΕΜΑ και ΚΟΡΟΪΔΙΑ! Μόνο σε καιρού πολέμου λέγονται τόσο χοντρά ψέματα και πετιούνται κατάμουτρα στον κόσμο με επίκληση του εθνικού συμφέροντος.

Ο συνασπισμός Τσίπρα-Καμμένου-Κουβέλη που θα αντικαταστήσει τη σημερινή κυβέρνηση, ακόμα κι αν έχει ψηφισμένο το μνημόνιο θα μπορεί να λέει «δώστε μας τα χρήματα και θα τα ρίξουμε στην ανάπτυξη κι αν δεν το κάνετε αυτό τότε εσείς δεν τηρείτε το μνημόνιο οπότε δεν ισχύει ούτε και για εμάς». Αλλά αυτό είναι για το μέλλον. Προς το παρόν, η «ουδέτερη» στάση Κουβέλη βοηθάει την γρηγορότερη διάλυση του ΠαΣοΚ το οποίο αποφάσισε να γίνει ουρά της δεξιάς και γι αυτό του αξίζει καταδίκη σε θάνατο δια αποκεφαλισμού και ασφυξίας ταυτόχρονα! Το ΠαΣοΚ ήταν εξ ορισμού το αντιδεξιό κόμμα, είχε αυτό το σύνδρομο στο DNA του και μόνο έτσι μπορούσε να υπάρχει, ωστόσο ο Γιωργάκης άρχισε τα συναινετικά και ο Βενιζέλος ολοκλήρωσε την υποταγή του ΠαΣοΚ στη Νέα Δημοκρατία, άρα διέλυσαν το ΠαΣοΚ στα εξ ων συνετέθη. Όπως ξεκίνησε από το 0% και πήρε 13-14% για να ανάβει στο 48%, έτσι και τώρα έπεσε από το 43% στο 12-13% για να ακολουθήσει το 0% στις επόμενες εκλογές! Τόσο του αξίζει έτσι όπως πολιτεύτηκε!

Η σημερινή μέρα (διαδήλωση) είναι μέρα γενικής δοκιμής και η αυριανή σαν μέρα (έξω από την Βουλή) είναι μέρα γενικής σύγκρουσης. Αυτές οι μέρες θα δείξουν αν οι Έλληνες αξίζουν ένα μνημόνιο 3 και καλά να πάθουν ή αν μπορούν να το αποκρούσουν με μάχη και αγώνα. Στα προηγούμενα μνημόνια ήμουν στο Σύνταγμα σαν παρατηρητής, αύριο θα είμαι μάχιμος!
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s