Το τρένο της αλληλεγγύης

treno_3Ένα διαφορετικό τρένο, κάνει στάσεις στο Καματερό και στους Αγίους Αναργύρους. Να τι λένε οι επιβάτες του: «Εδώ και τρία χρόνια όλοι και όλες μαζί βιώνουμε την κορύφωση της οικονομικής κρίσης και την βίαιη μεταφορά της στην Κοινωνία και τον Λαό. Η επίθεση κατά των κοινωνικών Δικαιωμάτων, της Ζωής και της Αξιοπέπειάς μας είναι γενικευμένη και η βία της φτωχοποίησης ολοένα και εξαπλώνεται. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανής. Οργανώνουμε ένα Πανελλαδικό δίκτυο Αλληλεγγύης με στόχο την έμπρακτη στήριξη όλων όσων έχουν πληγεί σημαντικά απο τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αλλά και την συλλογική συγκρότηση »εναλλακτικής πρότασης» απέναντι σοτυς »μονόδρομους» της βίαιης λιτότητας.

Έτσι λοιπόν, στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, προχωρήσαμε στην συγκρότηση της πρωτοβουλίας »Το Τρένο της Αλληλεγγύης». Από τα μέσα Δεκεμβρίου έως σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει μία σειρά παρεμβάσεων, όπως η Χριστουγεννιάτικη εξόρμηση συλλογής γάλατος για οικογένειες της περιοχής μας, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων. Πρόσφατα οργανώσαμε την ιδιαίτερα επιτυχημένη εξόρμηση για συλλογή τροφίμων για τα ευάλωτα νοικοκυριά της πόλης μας, στο σούπερ μάρκετ »Σκλαβενίτης» στο Καματερό, αλλά και για την ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με την πρωτοβουλία Αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, σε συννενόηση με τους συμπολίτες μας, καταγράφουμε τις πιο ευάλωτες οικογένειες και τις ομάδες συμπολιτών μας που χρίζουν άμεσης και έμπρακτης συμπαράστασης ώστε όλοι μαζί να προσέλθουμε σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για την συγκρότηση και άλλων πρωτοβουλιών και εξορμήσεων, για να μην μείνει κανείς μόνος του αυτή τη δύσκολη στιγμή για την κοινωνία και τον Λαό.

Είμαστε σίγουροι, ότι παρά την ζοφερή πραγματικότητα, από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν λείπει το δημιουργικό πνεύμα και η διάθεση για προσφορά. Γι’αυτό και περιμένουμε από όλους και όλες, τις δημιουργικές σας προτάσεις και παρεμβάσεις, ώστε συλλογικά να σταματήσουμε τον κατήφορο και να οργανώσουμε την αντίσταση που ίσως μας οδηγήσει σε πιο φωτεινά μονοπάτια.

Το στέκι που μας φιλοξενεί είναι στην Ανάκασα, Παρθενώνος 12 & Διογένους και είναι ανοικτό κάθε Σάββατο 15.00-18.00. Η Συνέλευση της πρωτοβουλίας πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 19.00-21.00.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΑΥΡΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ»

http://trenoallhleggyis.blogspot.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s