Οι μετανάστες χρειάζονται ρούχα και παπούτσια

0,,15689427_401,00Οι μετανάστες είναι άνθρωποι. Οι μετανάστες πεινούν, διψούν, κρυώνουν, πονάνε. Οι μετανάστες στοιβαγμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες θέλουν ρούχα και παπούτσια. Είναι χειμώνας. Ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα πουλόβερ, ακόμα και μια κουβέρτα, είναι κάτι. Σ’ αυτό το κάτι που άλλοι αποστρέφουν το κεφάλι και άλλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Στην Ελλάδα του 2013, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μπορεί να λέγονται και Κέντρα Κράτησης Μεταναστών. Αποτυπώνεται ευκολότερα στη συλλογική μας συνείδηση. Παρακαλώ, διαβάστε με προσοχή την παρακάτω ανακοίνωση:
Τους καλοκαιρινούς μήνες η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της για την «φιλοξενία» των μεταναστών στη χώρα μας. Αυτό το σχέδιο περιλάμβανε συλλήψεις μεταναστών με την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων και τον εγκλεισμό τους σε χώρους κράτησης, σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Και τώρα,  λίγους μήνες μετά και αφού τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί αλλού, η κυβέρνηση αδιαφορεί για ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι συνθήκες διαβίωσης είναι απάνθρωπες. Επειδή οι μετανάστες είχαν την ατυχία να συλληφθούν τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν έχουν τη δυνατότητα να προστατευτούν από το χειμώνα, καθώς δεν τους παρέχονται ούτε τα στοιχειώδη.

Είναι αναγκαία η συγκέντρωση ρούχων και κυρίως παπουτσιών τα οποία θα μοιραστούν στα κέντρα κράτησης σε όλη την επικράτεια. Επειδή οι έγκλειστοι  είναι κυρίως άνδρες υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε ανδρικά παπούτσια.

Στην Αθήνα συγκεντρώνουμε παπούτσια και ρούχα στον “Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού” της Ανοιχτή Πόλης (Πανεπιστημίου 56 και Μπενάκη, 1ος όροφος) , από τις 10.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ..

Για την υπόλοιπη Ελλάδα επικοινωνήστε με την “Αλληλεγγύης για Όλους” (210- 3801921 και 210 3801925) για να ενημερωθείτε για τον τόπο συγκέντρωσης.

«Αλληλεγγύη για όλους», Ακαδημίας 74, 106 78 Αθήνα
τηλ. :  210-38.01.921, 210-38.01.925
e-mail: solidarityforall@gmail.com

#Συντακτική Ομάδα treno

Advertisements

One thought on “Οι μετανάστες χρειάζονται ρούχα και παπούτσια

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s