Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΟΤΤΟ

Otto_Rehhagel_1665462cτου Κώστα Αργυρού

Όταν ήταν ακόμα προπονητής στην Εθνική Ελλάδας και ειδικά μετά τις επιτυχίες του, όταν και ο τύπος της πατρίδας του άρχισε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την δραστηριότητά του, ο Όττο Ρέχαγκελ φρόντιζε πάντα να μιλά πρώτα στα γερμανικά κανάλια, πριν καταδεχτεί να μιλήσει στους Έλληνες, που περίμεναν στωϊκά.

Το ύφος του ήταν σχεδόν πάντα το ίδιο: Εγώ-ο-Θεός-της-μπάλας-που-ήρθα-να-βάλω-μυαλό-στους-ιθαγενείς: ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ. Υφος πάντα αλαζονικό και αυτάρεσκο. Τώρα ο γερασμένος προπονητής με τα βαμμένα μαλλιά στρατεύεται στον αγώνα της γερμανο-ελληνικής συμφιλίωσης και με επίσημες τυμπανοκρουσίες ξεκινά περιοδεία ανά την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μοιράζει τσίχλες-σοκολάτες-πολύχρωμες χαντρούλες-και χαμόγελα στους αλαλάζοντας ιθαγενείς των Βαλκανίων.
Η πληροφορία ότι θα φορά και γάντια, για να αποφύγει τα μικρόβια αν χρειαστεί να ακουμπήσει κανέναν από τους αυτόχθονες δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Είναι πραγματικά μοναδική αυτή η ιδέα. Και πολλαπλά χρήσιμη. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Και να καταλαβαίνουμε πόσο μας εκτιμούν.
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s