ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ

goebels_main-474x308του Θωμά Σίδερη

Στον εγχώριο Γκαιμπελίσκο, φίλο και συμβουλάτορα, έχουν αποδοθεί κατά καιρούς διάφοροι χαρακτηρισμοί: γραφικός, γελοίος, ανόητος, μισητός, αστείος, επικίνδυνος, διαταραγμένος.

Το εγχώριο κακέκτυπο –έως κα αισχρή ανατύπωση μπορείς να το πεις- του Γκαίμπελς, συνήθως δεν κλαίει. Συνήθως βρίζει, προπηλακίζει, λοιδωρεί -δήθεν αστειεύεται- , υπερασπίζεται. Υπερασπιστής ενός ελληνοκεντρικού αυτιστικού σύμπαντος, στο κέντρο του οποίου κάνει τραμπάλα το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες με την εθνική καθαρότητα.

Στην περίπτωση όμως της κατασκευής τζαμιού στην Αθήνα ο Γκαιμπελίσκος έκλαψε. Έκλαψε γιατί θυμήθηκε τον Καραϊσκάκη. Όπως ακριβώς και ο Γκαίμπελς πλάσαρε τον 23χρονο Χορστ Βέσελ, μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης SA, ως «ήρωα μέσα από το λαό» για να διοχετεύσει με επιδεξιότητα το μίσος του προς τους Εβραίους, έτσι και ο εγχώριος ιδεολογικός καθοδηγητής και εθνικός φίλος και συμβουλάτορας πλασάρει τον εθνικό ήρωα ως Ισλαμοφάγο και Μεταναστοφάγο για να διοχετεύσει το μένος του για κάθε τι που παρεκκλίνει από το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».

Τα δάκρυα του Γκαιμπελίσκου όμως δεν έφτασαν ως την προσφυγική Δραπετσώνα, εκεί όπου ακόμα στέκονται παραμελημένες οι κατοικίες της Εθνικής Επιτροπής Αποκατάστασης. Εκεί όπου συνυπάρχουν αρμονικά οι παλιοί και νέοι πρόσφυγες. Εκεί όπου στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, το «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Στάινμπεκ έγινε «Άνθρωποι σαν τα ποντίκια». Εκεί όπου το ελληνικό «Εξπρές του μεσονυχτίου» παίρνει το Όσκαρ ρατσιστικής συμπεριφοράς, απανθρωπιάς και κτηνώδους αδιαφορίας.

Κάποιοι άλλοι Γκαίμπελς έλεγαν πριν από κάποια χρόνια πως στους μουσουλμάνους δεν ταιριάζει η δημοκρατία. Πρόκειται για το ίδιο αφελές, επικίνδυνο και κυνικό επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από τη Δύση, την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, προκειμένου να υποστηρίξει τις στρατιωτικές δικτατορίες στην Ευρώπη (Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Τουρκία) και στη Λατινική Αμερική, με τον ισχυρισμό ότι έτσι εμπόδιζε την άνοδο του κομμουνισμού στην εξουσία. Την ίδια ώρα βέβαια οι «φίλες δημοκρατίες» της Δύσης έκαναν μπίζνες με τους… λερούς Μουσουλμάνους, ξεπλένοντας τα χέρια τους, όχι πριν μπουν στα τζαμιά, αλλά στους ναούς του μαύρου χρήματος.

treno

Η ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα:

«Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας χαιρετίζει το επόμενο βήμα της κυβέρνησης για τη δημιουργία του τεμένους της Αθήνας. Είναι αλήθεια ότι ήλθε σε μια στιγμή που οι ελπίδες των Ελλήνων Μουσουλμάνων είχαν πλέον ατονήσει αφού το τέμενος κακώς έδειχνε να συνδέεται άμεσα με την κακή μεταναστευτική πολιτική των περασμένων ετών. Όμως πιστεύουμε ότι η χώρα μας θα μπορεί να αναγνωρίσει την ανάγκη του να θρησκεύονται όλοι της οι πολίτες, καθώς αυτά είναι και τα μηνύματα που λαμβάνουμε όλα αυτά τα χρόνια από το 2006 που συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς με κορυφαίο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το τέμενος της Αθήνας θα είναι ένας χώρος Ελλήνων Μουσουλμάνων που θα μπορεί να προσεύχεται ή να επισκέπτεται ο καθένας.

Παρακολουθούμε με προσοχή τις επισημάνσεις των αρμόδιων φορέων σχετικά με το τέμενος αλλά και για τη διαχείριση των άτυπων υπαρχόντων χώρων προσευχής στην Αθήνα, και συντασσόμαστε μαζί τους και όπως πάντα θα είμαστε στη διάθεση τους προκειμένου να φροντίσουμε από κοινού για το καλό όλων των πολιτών, χωρίς ο ένας να βαραίνει τον άλλο. Εμείς επιθυμούμε ένα επίσημο χώρο προσβάσιμο στους πιστούς και έναν επίσημο ιμάμη που θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των Μουσουλμάνων της πόλης.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι η ιδέα ενός αμιγούς κρατικού τεμένους στην Αθήνα με λειτουργό ορισμένο από το ελληνικό κράτος ήταν ένα σταθερό και πάγιο αίτημά μας, καθώς εμείς στόχο έχουμε να ζούμε ισότιμα, αυτόνομα και με σεβασμό στη χώρα μας, παρόλο που κατά καιρούς διαβάζουμε ότι ανήκουμε σε άλλες χώρες. Αυτά τα δημοσιεύματα στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν με ανακρίβειες και να φορτίσουν αρνητικά τον κόσμο εκμεταλλευόμενα την κρίση που του έχει φέρει αγωνία και ταραχή, είναι πυροτεχνήματα μίσους με απώτερα κίνητρα. Όμως είναι ένα μονόπλευρο πάντα μίσος και χαρακτηρίζει όσους το τροφοδοτούν. Το Ισλάμ είναι μία πίστη 1,8 δις πιστών παγκοσμίως, δηλαδή περίπου το ¼ του πλανήτη. Αν μερικοί μισούν συλλήβδην 1,8 δις ανθρώπους είναι κάτι που πρέπει να αναλογιστεί όποιος τους υποστηρίζει.

Εμείς θα είμαστε πάντα παρόντες και πρόθυμοι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας, και οι Έλληνες Μουσουλμάνοι είναι μέρος της κοινωνίας. Το τέμενος είναι θέμα πολιτισμού , ισονομίας και ανθρωπισμού, αξίες που είναι αδιαπραγμάτευτες για την Ελλάδα, και δεν θα πρέπει να συνδέεται είτε με το μεταναστευτικό και τη χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής, είτε με τις σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες.»

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s