ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

15378177__MG_1280.limghandlerΠρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής

του ΘΩΜΑ ΣίΔΕΡΗ

Για «απόλυτο αδιέξοδο» στη συγκρότηση της νέας ραδιοτηλεόρασης κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ, ενώ δεσμεύεται να αναλάβει πρωτοβουλία επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων, με βασική όμως προϋπόθεση τη συμμετοχή 2.000 εργαζομένων της ΕΡΤ στο νέο φορέα, σύμφωνα και με τη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έρχεται μετά την ανάρτηση της προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία μεταβατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών. «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατά δήλωση του Υφυπουργού κ. Παντελή Καψή αποτελούν και πρέπει να αποτελούν την μοναδική λύση του προβλήματος το οποίο έχει δημιουργηθεί μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, ενώ προστίθεται ότι «Οι γνώσεις και η εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ πρέπει απαραιτήτως να αξιοποιηθούν για την διαμόρφωση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι Σκηνοθέτες και Διευθυντές Παραγωγής της ΕΡΤ ως βασικός κορμός της διαμόρφωσης και της παραγωγής του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων με σημείο εκκίνησης την δέσμευση των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης για συμμετοχή 2000 εργαζομένων της ΕΡΤ στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σκοπό την απεμπλοκή από το απόλυτο αδιέξοδο που έχει ήδη δημιουργηθεί . Ελπίζουμε και πιστεύουμε  ότι με συνεννόηση αμφοτέρων των πλευρών θα εξευρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση.»

31.jpg

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s