Γεια σου μετανάστη… Φύγε αμέσως!

nazi_1Το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα NDP προκαλεί ξανά: ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών απέστειλε εικονικά εισιτήρια σε υποψηφίους βουλευτές με μεταναστευτική βιογραφία, καλώντας τους να εγκαταλείψουν τη Γερμανία. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ακροδεξιοί εκμεταλλεύονται μια εκλογική αναμέτρηση για να προκαλέσουν. Τα «εισιτήρια επιστροφής και απλής μετάβασης» αναγράφουν «Από Γερμανία» προς «Πατρίδα» και ημερομηνία αναχώρησης «Αμέσως».

Τα εισιτήρια συνοδεύονται από μια επιστολή που ξεκινά με την προσφώνηση «Γειά σου μετανάστη» και στην οποία γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην ετυμολογία της λέξης «μετανάστης». Εκεί ο ακροδεξιός πολιτικός του Βερολίνου Γαν Στουρμ εξηγεί ότι το γερμανικό migrant προέρχεται από το λατινικό migrare που σημαίνει πεζοπορώ. «Migrare σημαίνει όμως και μεταναστεύω. Εμείς βλέπουμε σε αυτό μια πρακτική και χρήσιμη λύση», γράφει σκωπτικά ο ακροδεξιός πολιτικός καλώντας ουσιαστικά τους παραλήπτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Παράλληλα όμως απειλεί και τους υποψηφίους με το επιχείρημα ότι επηρεάζουν πολιτικά «την εθνική ομάδα των Γερμανών» και το οποίο «στα συμφραζόμενα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μπορούσε να προκαλέσει ποινική δίωξη».

Τα προφυλακτικά που έγιναν μπούμερανγκ

Και στο πρόσφατο παρελθόν το νεοναζιστικό κόμμα επιχείρησε να προκαλέσει κατά τη διάρκεια προεκλογικών αγώνων. Στις εκλογές του 2009 το NPD καλούσε τους πολιτικούς με μεταναστευτική βιογραφία να εγκαταλείψουν τη Γερμανία. Στο θέμα είχε παρέμβει τότε μάλιστα και η εισαγγελία. «Εισιτήρια επιστροφής» απέστειλε και στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου το 2011, σύμφωνα με την TAZ.

Πριν από δυο εβδομάδες η νεολαία του NDP «Junge Nationaldemokraten» απέστειλε προφυλακτικά σε «ξένους και επιλεγμένους Γερμανούς» προτρέποντάς τους εμμέσως πλην σαφώς να «μην αυξάνεσθε και πληθύνεσθε».

Η επιχείρηση των νεαρών ακροδεξιών όμως κατέληξε σε μπούμερανγκ: προκειμένου να υπογραμμίσει την αποστασιοποίηση της από το NDP και οποιαδήποτε σχέση μαζί της, η εταιρία R&S που παρασκευάζει τα προφυλακτικά που απέστειλαν οι ακροδεξιοί, αποφάσισε να δωρίσει τα χρήματα που εισέπραξε στο ίδρυμα Amadeu-Antonio, μια οργάνωση που μάχεται κατά της άκρας δεξιάς. Έτσι το NPD χρηματοδότησε εντέλει έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του.

Πηγή: deutsche welle

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s