Μετά από τρία πτυχία στις τουαλέτες ενός λονδρέζικου μπαρ

ben2_1Ο Benjamin Serra Bosch είναι 25 χρόνων.  Έχει ένα μεταπτυχιακό και ένα διδακτορικό και η μόνη δουλειά που βρήκε ήταν να καθαρίζει τουαλέτες σε ένα μπαρ του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει η Telegraph, το σχόλιο αυτό έσπευσαν να συμμερισθούν χιλιάδες συμπατριώτες του που αισθάνονται πως οι ελπίδες τους για ένα βιώσιμο μέλλον έχουν πλέον εξανεμιστεί.

Ο 25χρονος αναφέρει στο λογαριασμό του στο facebook: «Έλαβα διακρίσεις για τις σπουδές μου και τώρα καθαρίζω σκ… στις τουαλέτες μια ξένης χώρας. Δουλεύω εκεί από το Μάιο και μετά από πέντε μήνες για πρώτη φορά συνειδητοποίησα την αλήθεια».

Ο νεαρός Ισπανός ωστόσο δηλώνει πως δεν ντρέπεται για την δουλειά που κάνει αν και είναι κάτοχος πτυχίων δημοσιογραφίας, διαφήμισης και μεταπτυχιακών τίτλων στις διεθνείς σχέσεις και την επικοινωνία.

«Δεν ντρέπομαι για αυτό που κάνω. Το να καθαρίζω είναι μια δουλειά. Αυτό που με κάνει να ντρέπομαι είναι πως πρέπει να το κάνω γιατί κανείς δεν μου έδωσε μια ευκαιρία στην Ισπανία. Υπάρχουν πολλοί Ισπανοί σαν και εμένα στο Λονδίνο. Είμαστε μια επιδημία. Μην γελιέστε. Εμείς οι νέοι δεν βρισκόμαστε εδώ για να μάθουμε τη γλώσσα, για να ζήσουμε μια περιπέτεια και νέες εμπειρίες. Είμαστε οικονομικοί ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ». Πίστευα πως άξιζα κάτι καλύτερο μετά την ακαδημαϊκή καριέρα που ακολούθησα. Έκανα λάθος…»

Η προσωπική του ιστορία αντικατοπτρίζει την κατάσταση των νέων Ισπανών όπου η ανεργία στις ηλικίες κάτω των 25 ετών έχει εκτοξευτεί στο 56% και καθημερινά όλο και περισσότεροι αναζητούν την εργασιακή τους τύχη εκτός συνόρων.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s