Κάθε μέρα 184 εντολές έξωσης υπερχρεωμένων

Το 2013 εκτελέστηκαν περισσότερες από 67.189 εντολές έξωσης υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ή ενοικιαστών, ανακοίνωσε η ισπανική δικαιοσύνη.

16275354_spain_financial_crisis_evictions_jpeg_06596_limghandlerΜε άλλα λόγια εκτελούνταν 184 εξώσεις την ημέρα, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός πέντε χρόνια μετά την έκρηξη της φούσκας των ακινήτων που βύθισε την Ισπανία στην οικονομική κρίση.

Την προηγούμενη χρονιά εκτελέστηκαν 67.189 εντολές έξωσης, αναφέρει το Γενικό Συμβούλιο της Δικαστικής Εξουσίας, το συμβουλευτικό όργανο που εγγυάται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Ισπανία.

Συνολικά το 2013 εκδόθηκαν 82.860 εντολές έξωσης, δηλαδή 9,8% λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, υπογραμμίζει το Συμβούλιο, το οποίο απέδωσε τη μείωση στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

Η Καταλονία, στη βορειοανατολική Ισπανία, είναι η επαρχία όπου εκτελέστηκαν οι περισσότερες εντολές έξωσης (23,8% του συνόλου), ενώ ακολουθούν η Βαλένθια (14,6%), η Ανδαλουσία (13,8%) και η περιοχή της Μαδρίτης (13%).

Σύμβολο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει την Ισπανία από το 2008, οπότε έσπασε η φούσκα των ακινήτων και αυξήθηκε ραγδαία η ανεργία, οι εξώσεις υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ακινήτων ή ενοικιαστών έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στη χώρα.

Συλλογικότητες πολιτών έχουν κινητοποιηθεί για να εμποδίσουν τις διαδικασίες. Η ένωση θυμάτων ενυπόθηκων δανείων (PAH), που κινητοποιεί συχνά τα μέλη της σε όλη την Ισπανία μπροστά από τις οικίες των ανθρώπων που απειλούνται με έξωση, αναφέρει ότι έχει αποτρέψει περισσότερες από χίλιες εξώσεις και έχει βοηθήσει, από τη δημιουργία της το 2009, να βρουν νέα κατοικία χίλιοι άνθρωποι.

_left

Advertisements

One thought on “Κάθε μέρα 184 εντολές έξωσης υπερχρεωμένων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s