Συνεταιριστικός χώρος πολιτισμού «7 Στροφές»: «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

45d03213fc628bbd5d1354eb34a8d8b2_XL-864x400_c

ERT.gr

Εκεί που σμίγει το Κερατσίνι με τη Δραπετσώνα, στο συνεταιριστικό χώρο πολιτισμού «7 στροφές», στην πλατεία Ευγένειας (Νικομηδείας 27-29), θα διεξαθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 8μμ εκδήλωση – παρουσίασης του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα».

Το βιβλίο (εκδόσεις Νότιος Άνεμος, συγγραφέας Νάσος Μπράτσος) έχει «μετασχηματιστεί»  σε εργαλείο κοινωνικής αλληλεγγύης, για να είναι και συμβατό με τη θεματική του, έχει μπει σε ένα κύκλο εκδηλώσεων με κοινωνικό πρόσημο και προσφέρει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του, σε κοινωνικές δραστηριότητες φορέων και κινήσεων.

Ομιλητές θα είναι οι δημοσιογράφοι Θωμάς Σίδερης και Λαμπρινή Θωμά και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής και συνδικαλιστής του ΠΣΑΠ, Νίκος Μάλλιαρης.
Και σε αυτή την εκδήλωση το ποσοστό του συγγραφέα θα ενισχύσει την προσπάθεια του χώρου Πολιτισμού «7 στροφές».

Το προηγούμενο Σάββατο 13/2 το βιβλίο παρουσιάστηκε στο Art Cafe Αστραδενή της Λιβαδειάς με διοργάνωση τηςαντιφασιστικής – αντιρατσιστικής κίνησης πολιτών Λιβαδειάς.

Στο πάνελ εκτός του συγγραφέα ήταν ο Μιχάλης Λυμπεράτος ιστορικός, διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Γιώργος Μπέρδος πρόεδρος σωματείου εργαζομένων BAYER, ιδρυτικό μέλος συλλόγου φίλων St. Pauli και ιδρυτικό μέλος πρωταθλήματοςantifaleague.

Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες, ενώ από τις πωλήσεις, το ποσοστό που αναλογούσε στο συγγραφέα, διατέθηκε για την ενίσχυση των δράσεων της αντιφασιστικής – αντιρατσιστικής κίνησης πολιτών Λιβαδειάς.

Και η είδηση είναι ότι και στη Λιβαδειά βρίσκεται στα σκαριά η οργάνωση αυτοδιαχειριζόμενης ποδοσφαιρικής ομάδας, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις στον τομέα αυτό, σε μία πόλη που εκτός του γηπέδου του Λεβαδειακού, μέσα στον αστικό της στο ιστό, δεν υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου για ερασιτεχνικές αθλητικές δραστηριότητες!!

Ποιές είναι οι «7 Στροφές»

«Εδώ και τρία χρόνια η επισφάλεια της εποχής σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, η ανεργία που μαστίζει την κοινωνία και μοιραία και κάποιους από εμάς, καθώς και η εσωτερική μας ανάγκη να δημιουργήσουμε καινούρια, πρωτότυπα πράγματα και να εκφράσουμε τις υγιείς και δημιουργικές μας δυνατότητες, είναι οι κυριότεροι λόγοι που μας ώθησαν να δημιουργήσουμε την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση μας.

Όλοι οι μετέχοντες του συνεταιρισμού είμαστε άνθρωποι με συμμετοχή και δημιουργικές πρωτοβουλίες σε πολιτιστικά δρώμενα καθώς και συμμετοχή σε οικολογικές παρεμβάσεις στις περιοχές κατοικίας μας.
Τα μέλη της παρούσας συνεταιριστικής επιχείρησης είναι άνθρωποι που έχουν εργαστεί ή εξακολουθούν στο χώρο της μουσικής (συναυλίες, μουσικοπαιδαγωγική με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και Α.ΜΕ.Α), στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, στο χώρο της μαζικής εστίασης, του αυτοκινήτου, των βιομηχανικών ειδών και πρώτων υλών. Παράλληλα, κάποιοι εξ’ ημών είμαστε πλέον μακροχρόνια άνεργοι.

Ο συνεταιρισμός ανήκει στον υπ. αριθμ. 4019/2011 νόμο για την κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα και στο συλλογικό και παραγωγικό σκοπό των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.).
Πιστεύουμε στην αυτοδιαχείριση, λειτουργούμε με συνελεύσεις, παίρνουμε τις αποφάσεις συλλογικά. Γυρνάμε την πλάτη στους μεσάζοντες, ερχόμαστε σε επαφή με παραγωγούς και προωθούμε τα προϊόντα τους».

Φωτο Γιάννη Λύρα – περιέχεται στο βιβλίο: Εξόριστοι παίζουν ποδόσφαιρο στη Γυάρο

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s