«Αθλητισμός και κοινωνικά κινήματα»- Στον απόηχο της βιβλιοπαρουσίασης στις «7 Στροφές»

12705552_1739220366299211_5432392265829921308_n

Πλούσια και ζωντανή συζήτηση δίωρης διάρκειας, χαρακτήρισε την εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου«Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φλεβάρη στις «7 στροφές» στην πλατεία Ευγένειας στο Κερατσίνι.

Αντιφασιστική δράση μέσα και έξω από τα γήπεδα

«Στη γειτονιά που κάνουμε τη συζήτηση, περπάτησε ο Παύλος Φύσσας και κάνουμε τη βιβλιοπαρουσίαση ενός βιβλίου με έντονο αντιφασιστικό χαρακτήρα, μόλις μία μέρα από την ανακοίνωση της επικείμενης αποφυλάκισης του Ρουπακιά. Συνεπώς χρέος μας είναι να συνδέσουμε την ιστορική μνήμη με το σήμερα και τα συμπεράσματα από τη μελέτη της ιστορίας, να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν οδηγό δράσης και για το σήμερα», τόνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο συγγραφέας του βιβλίου Νάσος Μπράτσος.

Στην ανάγκη να πάρουν τα τύχες των αθλητικών σωματείων, οι ίδιοι οι απλοί άνθρωποι που τα στελεχώνουν, αντί να τα αφήνουν στα χέρια διαφόρων επιχειρηματιών που τα χρησιμοποιούν για αλλότριους σκοπούς, αναφέρθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής και συνδικαλιστής του ΠΣΑΠ, Νίκος Μάλλιαρης.

Η Λαμπρινή Θωμά λόγω προσωπικού κωλύματος δεν μπόρεσε να βρεθεί στο πάνελ.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις για το ρόλο του αθλητισμού στη σύγχρονη κοινωνία, το σπάσιμο του τοπικού χαρακτήρα που κάποτε διαπερνούσε τα περισσότερα σωματεία, τον αθλητισμό στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, τον τζόγο και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, την αντίδραση των ασχολουμένων με τον αθλητισμό, στο πρόσφατο προσφυγικό κύμα, τον ελευθεριακό χαρακτήρα ορισμένων αθλητικών σωματείων, τις απόπειρες των φασιστών να στρατολογήσουν μέσα από τα γήπεδα, κλπ

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Θωμάς Σίδερης.

Το ταξίδι της αλληλεγγύης συνεχίζεται και σύντομα θα ανακοινωθεί ο επόμενος σταθμός του βιβλίου…

προοΦΥΣΣΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s