Καταπέλτης για την Τουρκία η Κομισιόν

Δεν πληροί ούτε τους μισούς όρους για τις βίζες

Μόλις 35 από τις 72 προϋποθέσεις για την κατάργηση βίζας που ορίζει η ΕΕ έχει καλύψει η Άγκυρα, δέκα μόλις μέρες προτού λήξει η προθεσμία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Marta Cygan, διευθύντρια της Κομισιόν για ζητήματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων, ανακοίνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πλήρως ή μερικώς τις μισές μόνο προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί από την ΕΕ.

Παραδέχθηκε, ωστόσο ότι υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών υιοθέτησης. Ωστόσο, τα περιθώρια στενεύουν για τη γειτονική χώρα αφού η προθεσμία για την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων λήγει στις 30 Απριλίου και στις 4 Μαΐου η Κομισιόν θα πρέπει να ενημερώσει το Ευρωκοινοβούλιο για το εάν η Τουρκία πρόλαβε να καλύψει τις απαιτήσεις της ΕΕ.

Η κατάργηση της βίζας για την Τουρκία, ένα έθνος 79 εκατομμυρίων, αμφισβητείται από πολλά από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, παρόλο που οι Τούρκοι δεν θα επιτρέπεται να εργαστούν αλλά ούτε και να παραμείνουν περισσότερο από τρεις μήνες στην Ευρώπη.

Πηγή: Καταπέλτης για την Τουρκία η Κομισιόν: Δεν πληροί ούτε τους μισούς όρους για τις βίζες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/263404/katapeltis-gia-tin-toyrkia-i-komision-den-pliroi-oyte-toys-misoys-oroys-gia-tis-vizes#ixzz46XCS4T7i

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s