«Κόβουν» το ασανσέρ σε κτίρια του Πειραιά που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες

20170322_141926.jpg
Το σχετικό έγγραφο που κοινοποίησε το ΝΑΤ στις δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτίρια ιδιοκτησίας του.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ για πολίτες και υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται σε τουλάχιστον τρία κτίρια του Πειραιά.

του Θωμά Σίδερη 

Σύμφωνα με έγγραφο (7211/10.1.34.95-22.03.2017) του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) διακόπτεται άμεσα η λειτουργία των ανελκυστήρων σε τρία κτίρια ιδιοκτησίας του Ταμείου που βρίσκονται στον Πειραιά και, συγκεκριμένα, επί της οδού Μ. Μπότσαρη 2-8 (Ακτή Μιαούλη 83) και επί της οδού Αλκιβιάδου 118 και 118 Α.

Στο κτίριο της οδού Μπότσαρη στεγάζονται η ΔΟΥ Πλοίων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Αιτία για τη διακοπή λειτουργίας των ανελκυστήρων είναι η διαγραφή των σχετικών πιστώσεων στον προϋπολογισμό του ΝΑΤ  για το έτος 2017 στην οποία προχώρησε το εποπτεύον υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η διαγραφή των ποσών που αφορούν στη τεχνική συντήρηση των ανελκυστήρων αλλά και στη γενικότερη συντήρηση κτιρίων που εξυπηρετούν πολίτες και στεγάζουν καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενους ήταν αναμενόμενη εξαιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας και των συνεχών περικοπών στη δημόσια διοίκηση. Κανείς όμως δεν μερίμνησε, ούτε το ΝΑΤ ούτε το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ώστε να υπάρξει έγκαιρη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Ταμείου.

 

 

Advertisements